Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

PUTSFASADFÄRG MURTEX SILICATE BW NORDSJÖ UTOMHUS 2,5L

Art.nr 007530992 Lev.art.nr 5361507
Ord. pris
Ditt avtalspris
Ord. pris
Produktinformation

Murtex Silicate är en 1-komponent vattenglasfärg som erbjuder en helmatt finish, perfekt för målning på puts. Denna färg är inte bara begränsad till putsytor; den kan även appliceras på betong, fibercementskivor och fasadtegel, samt på gamla silikatmålade ytor. En av de mest framträdande egenskaperna hos Murtex Silicate är dess förmåga att låta fasaden andas, vilket är avgörande för att bevara byggnadens struktur och utseende över tid.

Färgbaser och kulörer

Murtex Silicate levereras färdig i baser, vilket innebär att den kan brytas i en mängd olika kulörer. Om den önskade kulören inte finns tillgänglig på nätet, rekommenderas det att kontakta din lokala färghandlare för att få hjälp med att hitta rätt nyans. Detta gör Murtex Silicate till ett flexibelt val för både proffs och medvetna privatpersoner som söker en specifik färg för sina projekt.

Förberedelse av underlag

För att uppnå bästa resultat med Murtex Silicate är det viktigt att underlaget är fast och rent från smuts, fett och andra föroreningar. Om ytan är dåligt bunden eller kritande, bör den avborstas noggrant till ett fast underlag. Sprickor ska skrapas upp och lagas med lämpligt material. Vid nymålning av starkt sugande ytor, som gamla kalkfärgsmålade ytor, rekommenderas förbehandling med Murtex Silicate Primer, förtunnad med vatten i förhållandet 1:1.

Applicering och ommålning

När du målar med Murtex Silicate, grunda med en blandning av Murtex Silicate och Murtex Silicate Primer i förhållandet 2:1. Färdigstryk sedan 1-2 gånger med Murtex Silicate. För ommålning av gamla ytor, skrapa bort lös färg till ett fast underlag och förbehandla vid behov. Applicera färgen med kryssrollning för att uppnå bästa kulörjämnhet. Det är viktigt att notera att Murtex Silicate kan förtunnas med max 10% vatten vid applicering.

Säkerhet och användning

Vid användning av Murtex Silicate är det viktigt att vara medveten om dess etsande förmåga på glas, keramik, klinker, natursten och metall. Skydda alltid omgivande ytor mot stänk och använd skyddsglasögon och handskar. Måla aldrig under temperaturer under +10°C eller vid hög relativ fuktighet över 80%. Med Murtex Silicate får du en biocidfri färg som är obruten vit och fungerar utmärkt på både utvändiga och invändiga ytor.

Användningsområde Utomhus
Förvaring Frostfritt
Glansgrad Matt 3
Kulör BW
Nyans Base White
Rengöring verktyg Såpvatten
Serie Murtex Silicate
Torktid 1 h
Typ Putsfasadfärg
Utförande 2 strykningar
Volym (l) 2,5
Åtgång (m²/l) Nymålning 3-5, ommålning 4-6
Övermålningsbar (h) 12
EAN 7391306195631
Dokument

Säkerhetsdatablad

Miljö

Skyddsangivelser

P101 Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.
P102 Förvaras oåtkomligt för barn.
P262 Får inte komma i kontakt med ögonen, huden eller kläderna.
P312 Vid obehag, kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare.
P501 Innehållet/behållaren lämnas till godkänd avfallsmottagare eller miljöstation.