Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

PUTSFASADFÄRG MURTEX SILICATE BW NORDSJÖ UTOMHUS 10L

Art.nr 007530993 Lev.art.nr 5361508
Ord. pris
Ditt avtalspris
Ord. pris
Produktinformation

Murtex Silicate är en 1-komponent vattenglasfärg som erbjuder en helmatt finish, perfekt för målning på puts. Denna färg är inte bara begränsad till puts, utan kan även appliceras på betong, fibercementskivor och fasadtegel, samt på gamla silikatmålade ytor. En av de mest framträdande egenskaperna hos Murtex Silicate är dess förmåga att låta fasaden andas, vilket är avgörande för att bevara byggnadens struktur och utseende över tid.

Applicering och förberedelse

För att uppnå bästa resultat med Murtex Silicate är det viktigt att underlaget är fast och rent från smuts, fett och andra föroreningar. Om ytan är dåligt bunden eller kritande, bör den avborstas noggrant till ett fast underlag. Sprickor ska skrapas upp och lagas med lämpligt material. Vid nymålning av starkt sugande ytor, som gamla kalkfärgsmålade ytor, rekommenderas att förbehandla med Murtex Silicate Primer, förtunnad med vatten i förhållandet 1:1. Väl bundet underlag behöver inte förbehandlas.

Grundning och målning

För grundning av ytor rekommenderas att blanda Murtex Silicate med Murtex Silicate Primer i förhållandet 2:1. Efter grundning ska färdigstrykning ske 1-2 gånger med Murtex Silicate. Vid ommålning är det viktigt att gammal lös färg skrapas bort till ett fast underlag. För bästa resultat bör starkt sugande ytor förbehandlas med Murtex Silicate Primer, och färdigstrykning görs med Murtex Silicate, eventuellt förtunnad med max 10% vatten. Kryssrollning vid applicering ger en jämn kulör.

Varningar och säkerhet

Det är viktigt att notera att silikatfärger har en etsande förmåga på glas, keramik, klinker, natursten och metall. Därför bör omgivande ytor skyddas mot stänk, och alltid skyddsglasögon och handskar användas vid applicering. Måla aldrig under temperaturer under +10°C eller vid hög relativ fuktighet, över 80%.

Funktioner och fördelar

Murtex Silicate är en biocidfri färg som levereras i obruten vit och är idealisk för både utvändiga och invändiga ytor av puts, betong och fibercement. Den är diffusionsöppen och tillåter underlaget att andas, vilket gör den lämplig även för grovkorniga ytor. Med Murtex Silicate får du en hållbar och estetiskt tilltalande yta som står emot tidens tand.

Användningsområde Utomhus
Förvaring Frostfritt
Glansgrad Matt 3
Kulör BW
Nyans Base White
Rengöring verktyg Såpvatten
Serie Murtex Silicate
Torktid 1 h
Typ Putsfasadfärg
Utförande 2 strykningar
Volym (l) 10
Åtgång (m²/l) Nymålning 3-5, ommålning 4-6
Övermålningsbar (h) 12
EAN 7391306195648
Dokument

Säkerhetsdatablad

Miljö

Skyddsangivelser

P101 Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.
P102 Förvaras oåtkomligt för barn.
P262 Får inte komma i kontakt med ögonen, huden eller kläderna.
P312 Vid obehag, kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare.
P501 Innehållet/behållaren lämnas till godkänd avfallsmottagare eller miljöstation.