Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

PUTSFASADFÄRG MURTEX SILOXANE BW NORDSJÖ UTOMHUS 2,5L

Art.nr 007531018 Lev.art.nr 5362624
Ord. pris
Ditt avtalspris
Ord. pris
Produktinformation

Murtex Siloxane är en vattenburen helmatt fasadfärg som är perfekt för utvändig målning, särskilt på puts. Denna produkt är designad för att ge ett hållbart och estetiskt tilltalande resultat. För att uppnå bästa resultat är det viktigt att putsen är i ett målningsbart skick, vilket innebär att den ska vara fast och väl bunden. Med Murtex Siloxane kan du vara säker på att du använder en färg som uppfyller den franska standarden (FD T30-808 10C) för äkta Siloxane, vilket garanterar att produkten är både diffusionsöppen och vattenmotståndig.

Skydd mot påväxt och mögel

En av de stora fördelarna med Murtex Siloxane är dess långtidsverkande skydd mot påväxt, mögel och alger. Detta skydd är möjligt tack vare inkapslade fungicider som effektivt motverkar oönskad tillväxt på din fasad. Oavsett om du målar en ny byggnad eller fräschar upp en gammal, ger denna färg ett pålitligt skydd som håller länge.

Universalfärg för mineraliska underlag

Murtex Siloxane är en universalfärg som kan användas på de flesta mineraliska underlag. Detta gör den till ett mångsidigt val för olika typer av byggprojekt. Produkten levereras färdig i baser, vilket innebär att den kan brytas i alla kulörer. Om du har en specifik kulör i åtanke, rekommenderas det att du kontaktar din färghandlare för att få rätt nyans, om den inte finns tillgänglig på nätet.

Förberedelse och applicering

För att uppnå bästa resultat med Murtex Siloxane är det avgörande att underlaget är väl rengjort från smuts, fett och andra föroreningar. Det är också viktigt att ytan är fast och bunden. Om du är osäker på ytan, tveka inte att kontakta din lokala butik för råd. Innan du börjar måla, se till att röra om noga i burken. Undvik att måla i direkt solsken eller vid risk för regn eller dagg inom de närmaste timmarna efter att arbetet är slutfört.

Torktider och grundning

Vid användning av Murtex Siloxane kan det uppstå synliga rinnmärken vid regn efter målning, men dessa påverkar inte produktens kvalitet. Torktiden kan öka vid hög luftfuktighet eller låg temperatur, så det är viktigt att arbeta under goda torkförhållanden. För bästa resultat rekommenderas det att sugande ytor grundas med Murtex Hydro Primer och att du färdigmålar med Murtex Siloxane två gånger.

Användningsområde Utomhus
Förvaring Frostfritt
Glansgrad Helmatt 3
Kulör BW
Nyans Base White
Rengöring verktyg Såpvatten
Serie Murtex Siloxane
Torktid 1 h
Typ Putsfasadfärg
Utförande 1 strykning
Volym (l) 2,5
Åtgång (m²/l) Nymålning 4-6, ommålning 6-8
Övermålningsbar (h) 12
EAN 7391306196027
Dokument

Säkerhetsdatablad

Miljö

Faroangivelser

H412 Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer.

Skyddsangivelser

P101 Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.
P102 Förvaras oåtkomligt för barn.
P262 Får inte komma i kontakt med ögonen, huden eller kläderna.
P312 Vid obehag, kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare.
P501 Innehållet/behållaren lämnas till godkänd avfallsmottagare eller miljöstation.